King vid Gränspolisen
Kingalbum King startsida

Filmer:

King of the Royal Mounted (12-delad episodfilm - 11.9.1936)
Studio: 20th Century Fox
Regisserad av Howard Bretherton
Skriven av
Zane Grey (story)
Earle Snell (screenplay)
Skådespelare: Robert Kent, Rosalind Keith, Jack Luden, Alan Dinehart
Genre: Drama

Denna action-späckade föregångare till serien som Republic gjorde 4 år senare handlar om hur sergeant King (Robert Kent) vid Kanadas Ridande Polis beskyddar en ung kvinna som vill ha

tten till en gruva som övergivits av hennes fader. En skrupelfri advokat planerar dock att lura den unga kvinnan
och behålla gruvan för sig själv. I filmen som är baserad på en historia av Zane Grey medverkar även Rosalind Keith
och
Frank McGlynn.
------------------------------------King Of The Royal Mounted (12-delad episod-film - 20.9.1940)
Studio: Republic
Regissör: Willam Whitney and John English
Skådespelare: Allan Lane, Lita Conway, Herbert Rawlinson, Robert Strange


En film baserad på en historia av Zane Grey.
I filmen får sergeant Dave King (Allan Lane) vid Kanadas Ridande Polis i uppdrag att hindra ett gäng främmande agenter från att stjäla en värdefull mineral som de behöver för att kunna gå i krig med England.

Kanadensaren Tom Merritt (Stanley Andrews) har upptäckt ett ämne, Com-pound X, som botar barnförlamning och ämnet utvinns i en gruva vid Caribou i Kanada. Ett land som är i krig med Kanada upptäcker att Compound X också innehåller magnetiska egenskaper som kommer att göra deras minor effektivare mot den engelska flottan. De skickar därför dit sin intelligentaste officier, John Kettler (Robert Strange) för att säkra leveranser av Compound X till sitt hem-land. Efter diverse förvecklingar med bl.a kidnappning av Linda Merritt (Lita Conway) som är syster till korpral Tom Merritt, som är en kollega till King, lyckas den Ridande Polisen med King i spetsen till slut sätta stopp för de främmande agenterna.------------------------------------
The Yukon Patrol (12-delad episodfilm - 30.4.1942)
Studio: Republic
Skådespelare: Allan Lane

Detta var en "feature"-version av filmen "King of the Royal Mounted" från 1940. Alltså ingen ny film utan en omredigerad utgåva av den filmen.

------------------------------------
King of the Mounties (12-delad episodfilm - 17.10.1942)
Studio: Republic
Regisserad av William Whitney
Skådespelare: Allan Lane, Peggy Drake, Gilbert Emery, Russell Hicks

I denna händelserika 196 minuter långa episodfilm, uppdelad i 12 delar, blir Kanada skoningslöst bombat av ett mystiskt fiendeplan (format som en bumerang) och som kallades "Falcon". Planet står under befäl av amiral Yamata (Abner Biberman), Greve Baroni (Nestor Pavia) och Marshal von Holst (Wilheim/William von Brincken som använde sitt alias från andra världskriget; William Vaughn). Dessa är ledare för en fiendeorganisation i Kanada. Ingen kan identifiera planet innan den amerikanske uppfinnaren professor Marshall Brent (George Irving), och hans dotter Carol (Peggy Drake) anländer med en ny typ av flygplansdetektor. De upptäcker att fienden förbereder en invasion i västra Kanada och dom kidnappar därför professorn. Sergeant Tom King (Allan Lane) vid Kanadas Ridande Polis försöker rädda Brent, men uppfinnaren dödas när det plan som han hålls fången i kraschar in i en flodbåt. Carol är fast besluten att fortsätta sin fars verk och med King's hjälp lyckas hon hindra fienden att få tag i detektorn. De förstör slutligen denna när fienden gör en sista attack för att få tag i den men de tar då istället Carol till fånga. Hon räddas dock slutligen av King.


.Skapad 2010-07-30
Senast uppdaterad 2010-08-06.
2010 Björn Harnby, harnby@yahoo.com


Tillbaka till verst p sidan